Anne-Marie Rindom og Tobias Thorning Jørgensen bærer Dannebrog ved henholdsvis OL og PL i Paris

19. juni 2024
Anne-Marie Rindom og Tobias Thorning Jørgensen bærer Dannebrog ved henholdsvis OL og PL i Paris
Paradressurrytterne Tobias Thorning Jørgensen og Katrine Kristensen samt håndboldspiller Niklas Landin og sejler Anne-Marie Rindom til OL/PL-fanebæreroffentliggørelsen hos BESTSELLER. Kredit: Lars Møller

Sejleren Anne-Marie Rindom fra Horsens Sejlklub og dressurrytteren Tobias Thorning Jørgensen fra Billund Sportsrideklub skal bære Dannebrog ved åbningen af De Olympiske og Paralympiske Lege i Paris denne sommer. Ved åbningsceremonien den 26. juli vil Rindom lede den danske delegation gennem Seinen, mens Thorning Jørgensen vil stå i front ved åbningsceremonien for de Paralympiske Lege den 28. august.

Anne-Marie Rindom: Enestående sejlsportskarriere

Anne-Marie Rindom, der repræsenterer Horsens Sejlklub, er anerkendt som en af verdens bedste sejlere. Hun har vundet OL-guld i 2021, OL-bronze i 2016, og flere VM-guldmedaljer, senest i 2024. Rindom har også modtaget den prestigefyldte titel som World Sailor of the Year i 2019. Om sin rolle som fanebærer siger hun: “Jeg er enormt stolt og utrolig glad og ydmyg over, at jeg er blevet valgt til at være fanebærer. Det er en kæmpe ære og en anerkendelse ikke bare af ens resultater, men hvem man er som menneske, ens personlighed og hvilken indvirkning, man har på dansk idræt.”

Tobias Thorning Jørgensen: Paralympisk stjerne

Tobias Thorning Jørgensen fra Billund Sportsrideklub er en fremtrædende figur i parasporten. Med to PL-guldmedaljer fra 2021 og flere VM- og EM-guldmedaljer er han en af Danmarks mest succesrige paralympiske atleter. Han udtaler: “Jeg er mega stolt og beæret over at blive valgt som fanebærer til PL. Det er en virkelig stor hæder, som jeg vil gøre alt for at leve op til i Paris. Jeg tror, åbningsceremonien bliver en helt uvirkelig oplevelse.”

OL-guldvindere i front

De kommende fanebærere, herunder Rindom og Thorning Jørgensen, blev præsenteret ved en ceremoni hos BESTSELLER i Aarhus. OL-chef de mission Søren Simonsen fra DIF fremhævede, at både Rindom og Landin har opnået utrolige sportslige resultater og har været markante figurer inden for deres respektive sportsgrene. Simonsen sagde: “Både Niklas og Anne-Marie har inden for hver deres disciplin vundet OL-guld og været kåret til verdens bedste, så rent sportsligt er det svært at stille med stærkere kandidater.”

Den unikke åbningsceremoni

For første gang i OL-historien vil åbningsceremonien ikke finde sted på et stadion, men langs Seinen, hvor de deltagende nationer sejles gennem Paris. Denne nye form for åbningsceremoni skaber en unik og festlig atmosfære, hvor tusindvis af tilskuere kan tage del i festlighederne. Rindom ser frem til denne unikke oplevelse og udtaler: “At jeg kan få lov at bære fanen og gå forrest er et kæmpe skulderklap, og jeg vil gøre mit bedste for, at hele det danske hold får det bedste OL.”

Fakta om OL og PL i Paris

De 33. Olympiske Lege finder sted fra den 26. juli til den 11. august 2024. Danmark forventer at sende omkring 120 atleter til Paris, hvor over 10.500 atleter fra 206 nationer vil konkurrere i 32 sportsgrene. Dette bliver tredje gang, Paris er vært for OL, senest var det i 1924.

De 17. Paralympiske Lege finder sted fra den 28. august til den 8. september 2024. Danmark forventer at sende omkring 30 atleter til Paris, hvor omkring 4.400 atleter fra 182 nationer vil konkurrere i 22 sportsgrene. Det er første gang, Paris er vært for PL.

Anne-Marie Rindoms og Tobias Thorning Jørgensens deltagelse som fanebærere markerer en vigtig milepæl for dem begge og deres respektive sportsgrene, og det er en ærefuld rolle, der fremhæver deres betydning for dansk idræt.