Bliv inspireret til en grønnere hverdag i Kuben

16. april 2024
Bliv inspireret til en grønnere hverdag i Kuben
Ligesom de seneste år bliver der igen i dette forår holdt Grønne Uger i Kuben på Søndergade. Foto: Hanne Nielsen

I april og maj inviterer en bred række aktører fra Horsens Kommune til Grønne Uger, hvor horsensianerne kan få masser af inspiration til grønne løsninger. Kig forbi Kuben til f.eks. koncerter og workshops, affaldsindsamling og overskudsmad, Havens Dag med biodiversitet, nye affaldsbeholdere og sorteringsbingo

Der er fokus på en grønnere hverdag, når Mærk Byen sammen med Vild med Horsens, Affald og Genbrug, Klimasekretariatet i Horsens Kommune, Horsens Sund By og Horsens Kommunes biblioteker fra den 8. april 2024 og til den 5. maj 2024 holder Grønne uger i Kuben på Søndergade i Horsens.

Gennem de fire uger kan horsensianerne møde lokale entusiaster med grønne hjerter, bytte planter og stiklinger i den døgnåbne “stiklinge-bytte-reol”og opleve det blomstrende klimakunstværk på Kubens ruder. Og så vil den grønne omstilling blive sat i fokus gennem koncerter, workshops og udstillinger.

– Den grønne omstilling er noget, vi er fælles om, og for at vi kan nå i mål med vores klimaplan i Horsens Kommune, har vi brug for, at borgerne også skubber på den grønne omstilling. Med Grønne Uger har vi i fællesskab lavet et program, der spænder bredt, og hvor man som borger kan få masser af god viden og små tips til, hvordan man selv kan blive mere klimavenlig, fortæller Ellen Christiansen, der er klimakoordinator i Horsens Kommune.

Plantebanko, frøblandinger og affaldsstafet

I løbet af de fire uger, hvor klimaet er omdrejningspunktet i Kuben, kan de yngste horsensianere sammen med deres forældre f.eks. kigge forbi til højtlæsning og bålhygge. Her vil Anna fra biblioteket læse højt, mens naturvejleder Sofie fortæller om de dyr og planter, der bliver fortalt om undervejs. For de lidt ældre børn er der workshop den 4. maj 2024, hvor der skal farves stofrester med madaffald fra Horsens Kommunes kantine.

Til Havens Dag den 20. april 2024 er der foredrag med konkrete tips til en bæredygtig have og plantebanko med MÆRK Byen på programmet, ligesom man kan få vilde frøblandinger og en snak med Vild med Horsens’ biodiversitetsambassadører.

I den landsdækkende ‘verdensmålsuge’ i uge 17 kan man komme forbi og se de tre nye affaldsbeholdere og blive klar til mere affaldssortering i efteråret. Affald og Genbrug står klar med workshop, hvor små og store kan give genbrugskopper nyt liv, man kan prøve affaldsstafetten og deltage i en sorteringskonkurrence samt blive klogere på tøjforbrug med Horsens Sund By. Samtidig står Klimasekretariatet klar under overskriften ‘Spar benzin – kør sammen’ med en intro til samkørselsapp’en Nabogo.

Samme uge er der fuldt program om de 17 verdensmål på Horsens Bibliotek med masser af fede arrangementer.

Som tidligere år vil der under Grønne Uger være opstillet en “stiklinge-bytte-reol”, hvor man kan bytte sine stiklinger.

Hele programmet for Grønne Uger kan ses foran Kuben og på MÆRK Byens sociale medier.