Dramatisk hændelse i Horsens: Mand idømt fængsel efter syreangreb på unge

25. april 2024
Dramatisk hændelse i Horsens: Mand idømt fængsel efter syreangreb på unge
foto: Kim Matthai Leland

I en bemærkelsesværdig retssag ved Retten i Horsens, er en 29-årig mand blevet idømt et år og tre måneders fængsel for flere syreangreb på unge piger og kvinder samt for at krænke privatlivets fred for over hundrede ved at optage upassende billeder. De foruroligende hændelser fandt sted i sidste kvartal af sidste år, hvor manden angreb ofrene med svovlsyre i offentlige rum.

Ifølge Sydøstjyllands Politi blev manden anholdt i slutningen af november, efter en serie af angreb i Horsens, hvor han kastede syre på tøj og hud på flere piger i alderen 11 til 18 år. Angrebene efterlod alvorlige skader på tøjet og i visse tilfælde også på huden.

Manden, som ved grundlovsforhøret efter sin anholdelse erkendte at have brugt svovlsyre, nægtede dog at anklagerne omfattede grov vold. Han har indtil videre bedt om betænkningstid med hensyn til en eventuel anke af dommen.

Dette tilfælde har rejst alvorlige spørgsmål om sikkerhed i offentlige rum og har skabt røre i det lokale samfund, som nu kræver strengere overvågning og sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte unge i byen.