Flere forsøg med fertilitetsbehandling fra oktober 2024

30. september 2024

Fertilitetsbehandlingen i Danmark forbedres med et nyt tiltag, der gør det muligt for kvinder og par at få op til seks forsøg med reagensglasbehandling på offentlige fertilitetsklinikker. Ændringen træder i kraft fra 1. oktober 2024 og sker som følge af en aftale mellem regeringen og Danske Regioner.

Regeringens nye initiativ om at tilbyde flere forsøg med fertilitetsbehandling vil også påvirke borgerne i Horsens og omegn. Hidtil har det været muligt at få op til tre forsøg, men fra den 1. oktober 2024 kan kvinder og par nu få op til seks forsøg med reagensglasbehandling ved første barn.

Problemet med ufrivillig barnløshed rammer mange danskere, herunder også i Horsens. Op mod 25 procent af dem, der ønsker at få børn, oplever udfordringer med at blive gravide, og det kan have store fysiske og psykiske konsekvenser. Derfor er det nye initiativ en stor hjælp for de berørte.

Yderligere finansiering til fertilitetsbehandling

Finansloven for 2024 afsætter 45 millioner kroner til forbedring af fertilitetsbehandling. Disse midler skal anvendes til at styrke tilbuddene til de mange, der har brug for hjælp til at stifte familie. For Horsens betyder det, at fertilitetsklinikkerne i regionen nu har bedre ressourcer og kapacitet til at håndtere det stigende antal behandlingsforløb.

Regionerne har allerede igangsat udvidelsen af det offentlige tilbud om fertilitetsbehandling. Implementeringen foregår løbende for at tage højde for det øgede behov for personaleressourcer og kapacitet på fertilitetsklinikkerne.

Konklusion og eftertanke

Dette tiltag er blot ét af flere nye aftaler på fertilitetsområdet, som er indgået mellem Danske Regioner og regeringen. Udover flere forsøg med reagensglasbehandling, er der også ophævet den 5-årige tidsbegrænsning på nedfrysning af kvinders æg. Kvinder kan nu opbevare deres æg indtil de fylder 46 år.

I Horsens og omegn forventer man, at de nye initiativer vil være til stor hjælp for mange, der drømmer om at blive forældre. Forhåbentlig kan de ekstra forsøg og den forbedrede økonomiske støtte gøre fertilitetsprocessen lettere og mere tilgængelig for alle, der har brug for det.

LÆS OGSÅ: Regionshospitalet Horsens og Hospitalsenhed Midt går sammen i ny fælles universitetsklinik