Horsens Gymnasium og HF lagt ned af øjenskader efter fest

6. maj 2024
Horsens Gymnasium og HF lagt ned af øjenskader efter fest

Fredag aften var der storstilet fest på Horsens Gymnasium og HF, men aftenen tog en meget ubehagelig drejning for en hel del deltagere. Flere hundrede måtte forbi både vagtlæge og apotek på grund øjenproblemer. Undersøgelser af det benyttede lys er efterfølgende igangsat.

Temaet for aftenen var en “rave-fest”, hvor der var dans og masser af skarpt lys. Nogle af eleverne havde smurt sig ind i selvlysende kropsmaling, der skinnede i UV-lyset på dansegulvet. Badet i høj musik og stærkt lys blev festen en udfordring for flere elever, der efterfølgende oplevede ubehag i øjnene.

TV2 Østjylland har talt med flere elever, der beskriver smerter og ubehag i øjnene efter festen. Apoteket Svane i Horsens har registreret omkring 50 gymnasieelever, der har søgt efter receptpligtige øjendråber og øjensalve, og flere har også købt saltvandsdråber i håndkøb. Over 100 elever har været forbi vagtlægen med øjenproblemer.

Ifølge TV2 har Rektor Flemming Steen Jensen fra Horsens Gymnasium været i kontakt med cirka ti elever, der har oplevet smerter i øjnene, og har derfor bedt det firma, der leverede lys til festen, Firedisko, om en redegørelse. Simon Ringholm, firmaets ejer, fortæller i samme ombæring, at undersøgelsen af situationen er i fuld gang. Firmaet leverede tre forskellige typer lys til festen: LED-lys i form af ‘moving heads’, stroboskoplys og to UV-lamper kaldet UV-guns. Han bekræfter, at der ikke blev brugt laserlys under arrangementet.