Løb for psykisk sygdom: Jens Christian og Nicolai løber gennem Horsens!

1. juli 2024
Løb for psykisk sygdom: Jens Christian og Nicolai løber gennem Horsens!

To venner løber næsten 400 kilometer for at samle ind til Psykiatrifonden og skabe fællesskab gennem løb

Jens Christian Sørensen og Nicolai Fabian Vording er på en imponerende mission! De løber gennem Midtjylland, og den 30. juni passerer de gennem Horsens for at sætte fokus på psykisk sygdom. Med en distance på næsten 400 kilometer fordelt på ni maraton, samler de penge ind til Psykiatrifondens arbejde, alt imens de skaber opmærksomhed omkring løbefællesskab.

En inspirerende tur gennem Horsens

Når Jens Christian og Nicolai løber gennem Horsens, bliver det et vigtigt stop på deres rejse, der startede i Padborg og slutter i Skagen. På deres vej vil de også krydse den ikoniske Ejer Bavnehøj og tage en rundtur gennem større byer som Aarhus, Randers og Hadsund.

“Vi synes, at psykisk sygdom er enormt vigtigt, og vi har begge haft det tæt på. Derfor var det også oplagt for os at samle penge ind til Psykiatrifondens arbejde for at bekæmpe psykisk sygdom og for at få en bedre psykiatri,” siger Nicolai Fabian Vording. Makkerparret mødte hinanden på Brøruphus Efterskole, og siden da har de elsket at dyrke motion sammen.

Sammen om en fælles mission

Ikke alene løber de for en god sag, men de inviterer også andre til at deltage på dele af ruten. Deres projekt, “Fra Grænsen til Grenen – Fælles motion, fælles mission,” opfordrer folk til at tage løbeskoene på og slutte sig til dem. “Det ville kun være fedt, hvis folk ville støtte op om projektet, og det gælder jo både det at bidrage til indsamlingen, men også at tage løbeskoene på og løbe med, så vi også kan skabe et fokus på det fællesskab, der kan være omkring løb,” siger Jens Christian Sørensen.

Detaljer om etaperne

Deres rejse gennem Midtjylland er nøje planlagt med specifikke stop på hver etape:

  • Etape 1 d. 28/6: Fra Oksevej 38, 6330 Padborg til Hoptrup Hovedgade 116, 6100 Haderslev
  • Etape 2 d. 29/6: Til Vejlevej 364, 6000 Kolding
  • Etape 3 d. 30/6: Til Vejlevej 166, 8700 Horsens
  • Etape 4 d. 1/7: Til Stillingvej 427, 8462 Aarhus
  • Etape 5 d. 2/7: Til Hadsundvej 211, 8930 Randers
  • Etape 6 d. 3/7: Til Fruerlundvej 1A, 9560 Hadsund
  • Etape 7 d. 4/7: Til Strandvejen 338, 9340 Asaa
  • Etape 8 d. 5/7: Til Skagensvej 164, 9900 Frederikshavn
  • Etape 9 d. 6/7: Til Grenen, Skagen

Alle etaper starter kl. 10 på samme adresse, hvor den seneste etape slutter.

Vil du være med?

Hvis du er interesseret i at støtte Jens Christian og Nicolai på deres tur, kan du læse mere om deres indsamlingsprojekt her og følge dem på deres officielle Instagramprofil.

Tag løbeskoene på og løb med, når de kommer til Horsens – det bliver en oplevelse udover det sædvanlige!

Jens Christian Sørensen og Nicolai Fabian Vording har i lang tid trænet op til at løbe fra Sydjylland til Nordjylland på ni dage. Nu er det nu. Foto: Privat