Erhverv
Millionbevilling skal løfte unge på kanten af arbejdsmarkedet
Med en ny bevilling på 2,5 mio. kroner kan Lederalliancen fortsætte sin succes med at hjælpe unge på kanten af arbejdsmarkedet ind i job, praktik og fællesskaber.
Personlig indsats skaber synlige resultater
En ny millionbevilling skal være med til at sikre, at unge på kanten af arbejdsmarkedet får en reel chance for at finde fodfæste. Lederalliancen – et samarbejde mellem Lederne, Cabi og Dansk Industri – har modtaget 2,5 millioner kroner fra Tuborgfondet til at videreføre sit arbejde i yderligere to år.
Siden 2022 har initiativet matchet over 100 unge med virksomheder, hvor de har fået adgang til både arbejdspladser, kolleger og hverdagsstruktur. Formålet er at gøre en konkret forskel for de cirka 43.000 unge i Danmark, der hverken er i job eller uddannelse – og som ofte føler sig udenfor.
Med den nye bevilling kan Lederalliancen udbrede sit arbejde til endnu flere unge i hele landet. Tuborgfondet bakker op, fordi de kan se, at når ledere engagerer sig og åbner dørene, så skaber det bevægelse – både for den enkelte unge og for virksomhedens fællesskab.
Erfaringerne skal bruges i Ungeløftet
Med to et halvt års erfaring i bagagen har Lederalliancen bevist, at det virker, når man kombinerer personlig støtte, lokale partnerskaber og et tæt samarbejde med civilsamfundet. Netop disse erfaringer er efterspurgte i den nye politiske indsats Ungeløftet, og Lederalliancen ser frem til at bidrage med dokumenterede resultater og praksisnære løsninger.
Flere af de unge, som har været en del af alliancens forløb, har siden fået praktikpladser, fritidsjob, ordinære ansættelser – eller er begyndt på uddannelser. Det er unge på kanten af arbejdsmarkedet, som nu oplever at høre til et sted.
Sparring giver virksomheder selvtillid i mødet med unge
Mange virksomhedsledere ønsker at hjælpe, men mangler konkrete redskaber til at gå i dialog med unge, der står udenfor. Her kommer Lederalliancen ind med både støtte og vejledning. Gennem Cabi tilbydes lederne sparring om, hvilke opgaver deres virksomhed kan stille til rådighed – og hvordan de får kontakt med den rette unge.
Når virksomheder får hjælp til at definere opgaver og forventninger, bliver det lettere at skabe bæredygtige match. Det handler ikke kun om arbejdskraft – men om at give unge på kanten af arbejdsmarkedet noget at stå op til, oplevelsen af kollegialt fællesskab og følelsen af at lykkes.
Grundidéen bag Lederalliancen
Lederalliancen arbejder ud fra tre centrale principper:
- Ledere kan åbne muligheder for unge, som endnu ikke har fundet retning.
- Unge rummer stort potentiale, og ingen bør overlades til sig selv.
- For mange unge er det afgørende at få positive erfaringer med en arbejdsplads.
Siden opstarten i 2022 har Lederalliancen udviklet sig til et netværk af engagerede virksomheder og lokale aktører. Formålet er at give unge på kanten af arbejdsmarkedet en konkret chance – for eksempel gennem praktik, job med få timer eller længerevarende ansættelse.
Læs mere her: Lederalliancen – alle unge skal med i job og uddannelse | Lederne
Kilde: Videnshuset Cabi, Lederalliancen