Overvældende mange ansøgere til bredbåndsstøtte: 573 husstande i Horsens Kommune har bare to uger til at søge puljen

9. september 2024

Den offentlige bredbåndspulje har i år omkring 80 mio. kroner til at støtte husstande i områder med dårlig internetdækning.

Fristen for at komme i betragtning til den offentlige bredbåndspulje nærmer sig med hastige skridt for de 573 støtteberettigede husstande i Horsens Kommune.

Så bor du i et område med dårlig internetdækning og oplever du, at Skype-opkaldet til kollegerne hakker, eller brokker børnene sig over, at de ikke kan spille online med vennerne, så gælder det om at række over hækken til dine naboer og få stablet et projekt på benene.

Sidste frist for at få mulighed for støtte fra Bredbåndspuljen, der i år har omkring 80 mio. kroner til fordeling, er nemlig 23. september.

– Det begynder at være oppe over, hvis du vil have en chance for at få støtte til en digital fremtidssikring af din bolig med den mest bæredygtige bredbåndsteknologi. Vi oplever desværre ofte, at folk lader være med at søge puljen, fordi de tror, det er en tung og besværlig proces, men medarbejderne i Norlys’ fiberforretning er vant til at hjælpe projekter helt i mål, og de står også klar til at hjælpe her i slutspurten, siger Carsten Bryder Thejls, der er direktør for Norlys’ fiberforretning.

Hvis du vil vide, om din husstand er blandt de 573 husstande, der kan få støtte, skal du bare tjekke om din adresse er markeret med enten en orange eller gul prik på Bredbåndskortet.

De to farver dækker over, at Bredbåndspuljen er opdelt i to ordninger: De gule prikker er den almindelige ordning, hvor man søger sammen med flere naboer, mens de orange er den særlige ordning, hvor der kan søges som enkeltadresser.

Fristen for at søge den særlig ordning som enkeltadresse blev overskredet 2. september, og det nåede en hel del danskere.

– Interessen for at søge Bredbåndspuljen som enkeltadresse har været fuldstændig overvældende. Vi har aldrig fået så mange henvendelser fra potentielle ansøgere som i år, og derfor er vi også med i flere ansøgninger end nogensinde. Det er godt nyt, for det betyder jo, at vi får endnu flere med på digitaliseringsrejsen, men det betyder også, at det gælder om at rykke nu, hvis man vil i betragtning, siger Carsten Bryder Thejls.

Husstande, der kunne søge den særlige ordning, men ikke nåede det, vil stadig kunne få del i midlerne i Bredbåndspuljen, hvis de indgår i et projekt sammen med andre adresser i den almindelige ordning.

Sådan foregår ansøgningsprocessen (kort fortalt):

  1. Dan en arbejdsgruppe om et projekt og få overblik over, hvilke støtteberettigede adresser, der er i lokalområdet. Undersøg nu hvor mange, der vil være med.
  2. Annoncér projektet senest 23. september. Det betyder kort sagt bare, at du fortæller udbydere som fx Norlys, at jeres projekt er interesseret i at søge puljen. Herefter skal vi nok række ud og hjælpe med resten.
  3. Indgå en partnerskabsaftale med en relevant udbyder og send den endelige ansøgning senest 23. oktober. Dette sker i samarbejde med udbyderen.
  4. De forskellige projekter vurderes ud fra en pointmodel og dem, der har flest point får støtte.

Hvis du har spørgsmål til en hvilken som helst del af processen, kan du kontakte Norlys’ fiberforretning enten via mailadressen bredbaandspuljen@norlys.dk eller telefon 7518 8025.

/ritzau/