Støtte til friluftsprojekter i Horsens: Fokus på børn og unge

30. juni 2024
Støtte til friluftsprojekter i Horsens: Fokus på børn og unge

Friluftsrådet har uddelt 13,4 mio. kr. til 170 projekter over hele landet som en del af Udlodningsmidler til Friluftsliv. I Region Midtjylland er 52 projekter blevet tildelt i alt 4,9 mio. kr., hvoraf flere initiativer i Horsens har modtaget støtte.

Et af de bemærkelsesværdige projekter i Horsens er “Tæt på livet under overfladen” af Natur & Ungdom, som har modtaget 38.000 kr. Projektet har til formål at give børn og unge nye muligheder for at opleve og udforske livet under vandoverfladen gennem vandfriluftsliv. Midlerne skal bruges til indkøb af fire gennemsigtige kajakker, der skal udlånes blandt Natur & Ungdoms lokalforeninger. Disse kajakker vil give de unge en unik oplevelse og tættere forbindelse til naturen.

Friluftsrådet har med Udlodningsmidler til Friluftsliv fordelt støtte til projekter, der skal forbedre de fysiske rammer for friluftsliv, skabe bedre muligheder for vandfriluftsliv og styrke friluftsaktiviteter for børn og unge. Knap halvdelen af de støttede projekter er målrettet børn og unges friluftsliv, mens en anden betydelig del fokuserer på etablering af friluftsfaciliteter som bål-/madpakkehytter, sheltere, både- og badebroer og stier.

Bæredygtighed i fokus

I tildelingen af midler har Friluftsrådet lagt vægt på bæredygtighed. Projekter, der anvender miljøcertificerede materialer, fremmer biodiversitet lokalt, eller inkluderer deleordninger for friluftsudstyr, har været særligt prioriteret. 24 af de støttede projekter på landsplan omfatter grejbaser, der giver bredere adgang til friluftsudstyr.

Gode projekter i Region Midtjylland

Ud over projektet i Horsens har andre initiativer i Region Midtjylland modtaget støtte. Projektforum Galten-Skovby har fået 250.000 kr. til etablering af en 10 kilometer lang vandrerute, og Kyst- og Fjordcentret i Norddjurs har modtaget 129.100 kr. til naturgenopretning med skole- og gymnasieklasser. Purhus Idrætsforening i Randers Kommune har fået 100.000 kr. til en byhave, hvor børnehavebørn skal lære at dyrke og tilberede mad af naturens råvarer.

Fremtidige ansøgninger

Friluftsrådet modtog 367 ansøgninger i denne runde, hvoraf 66 procent af de bevilligede midler gik til foreninger og organisationer. Næste ansøgningsfrist for projekter er den 15. september 2024. For mere information om, hvordan du søger støtte, besøg Friluftsrådets hjemmeside.