Trækronen fra Horsens Vinder Elcykler i ‘Vi Cykler til Arbejde’ Kampagnen

13. juni 2024
Trækronen fra Horsens Vinder Elcykler i ‘Vi Cykler til Arbejde’ Kampagnen
Vinderholdet Trækronen fra Horsens vandt elcykler fra Gazelle til alle på holdet. Cyklistforbundet

Horsens daginstitutionen Trækronen kan glæde sig over at have vundet hovedpræmien i årets ‘Vi cykler til arbejde’-kampagne. De otte deltagere på holdet har hver især vundet en elcykel fra Gazelle, der er kampagnens samarbejdspartner. Denne sejr kommer som en fantastisk belønning for deres engagement i kampagnen, som har haft en enorm samfundsmæssig betydning.

På landsplan satte 57.484 deltagere sig i sadlen og tilbagelagde sammenlagt over 9,8 millioner kilometer. Denne imponerende præstation resulterede i en samfundsgevinst på hele 70 millioner kroner. Disse besparelser skyldes primært de sundhedsmæssige fordele ved cykling. Ifølge direktør i Cyklistforbundet, Kenneth Øhrberg Krag, viser denne kampagne den enorme fordel ved, at mange mennesker cykler.

”Hver gang, vi cykler en kilometer, giver det plus i samfundsregnskabet, så når 57.484 medarbejdere på danske arbejdspladser i maj måned cyklede cirka 9,8 millioner kilometer i vores kampagne, har vi som samfund sparet mange millioner kroner. Faktisk hele 70 millioner kroner. Det, synes jeg, er ret fantastisk, og det illustrerer virkelig den kæmpefordel, der er ved, at mange cykler,” siger Kenneth Øhrberg Krag.

Sundhedsgevinsterne ved at cykle er omfattende. Cykling nedsætter blandt andet risikoen for at få diabetes 2 betydeligt. For inaktive personer er risikoen for at udvikle type 2 diabetes 45 procent højere end for dem, der er tilstrækkeligt fysisk aktive. Også risikoen for hjerte-/karsygdomme og visse former for kræft falder ved regelmæssig cykling.

”Hvis du er inaktiv, kan man faktisk se en sundhedsmæssig effekt efter bare en times cykling om ugen. På den baggrund glæder jeg mig over, at vi for andet år i træk oplever stor fremgang i antallet af deltagere i Vi cykler til arbejde. Vi har næsten 8000 flere deltagere end sidste år, og det er meget tilfredsstillende,” fortsætter Kenneth Øhrberg Krag.

Flere og flere arbejdspladser ser nu fordelene ved at investere i medarbejdernes cykling. De daglige kilometer, som medarbejderne cykler, bidrager til færre sygedage, hvilket gavner både virksomhederne og samfundet. De deltagende i år har eksempelvis sparet virksomhederne og samfundet for i alt 8.182 sygedage.

I Horsens Kommune var der i alt 1.042 deltagere, som tilsammen tilbagelagde 119.328,69 kilometer fordelt på 10.889 cykeldage. Dette resulterede i en besparelse på 16.109,37 kg CO2. Deltagerne havde i gennemsnit 10,45 cykeldage og cyklede 114,42 kilometer hver.

Holdet Trækronen i Horsens er et strålende eksempel på, hvordan engagement og indsats i en sådan kampagne kan give store gevinster både for deltagerne selv og for samfundet som helhed. Deres præstation er en inspiration for andre arbejdspladser til at deltage i fremtidige kampagner og bidrage til en sundere og mere bæredygtig fremtid.

Tal fra Horsens kan ses her: Resultater fra Horsens Kommune.